HomeHaberler

Silivri İcazet Merasimi

Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneği, Marifet Derneği ve Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ile birlikte Silivri İBB Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde muh

Aşure Günü – 01.11.2014
KASİDE-İ BÜRDE’DEN KISSA
SOHBETE DAVET – 07.01.2016

stad

Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneği, Marifet Derneği ve Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ile birlikte Silivri İBB Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde muhteşem bir icazet gerçekleştirildi.

Mahmud Efendi Hazretleri’nin yetiştirmiş olduğu hocalarından Mustafa Ekin Hoca Efendi, Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneği bünyesinde bugüne kadar okutup yetişdirdiği ikiyüz civarında hoca efendiye icazet verdi. Osmanlı medrese geleneğine gore, Arapça ve İslami ilimler sahasında belli bir programı bitirip mezun olan hoca efendiler, bunun bir nişanesi olarak ilmi icazet alma şerefine nail oldular.

Beklenenin çok üzerinde (50.000) katılımla gerçekleştirilen merasim, Hafız Abdurrahman Güleç Hoca Efendi’nin Kurân-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra merasimin sunuculuğunu ve hatipliğini yapan Marifet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Kocaman  Hocaefendi ilmin ve alimlerin önemini belirten bir konuşma yaparak, bu medreselerin kurucusu Mahmud Efendi Hazretleri’nin hayatından örnekler verdi. İlim ve tasavvuf yolunun bazı edeplerine de değinen  Şefik Kocaman  Hocaefendi’nin ardından kürsüye çıkan Ahmed Mahmut ÜNLÜ ( Cübbeli) Hocaefendi, ilmin önemi hakkında veciz konuşmasının ardından, icazet sahibinden, Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) e kadar uzanan ilmi icazet silsilesinin metnini okudu. Sened-i İcazet tilaveti esnasında feyizlere garkolan  hâzirun, bunun ardından Marifet Derneği Başkanı Muhammed Keskin Hoca Efendi ve Hizmet Ekibi eşliğinde Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri’nin sahaya teşrifiyle tarifi imkansız bir manevi atmosfere girdiler. Efendi Hazretleri’nin nur cemalini seyre dalan onbinlerce seveni, bu manevi güneşin ziyası karşısında sabahtan beri üzerlerine vuran, baharın sıcak güneşinin tesirini çoktan unutmuşlardı.

Bu muhteşem kalabalığın ikiyüz hocanın icazeti için bir araya toplandığı ve saatlerdir burada beklediği kendisine haber verilince duygulanan Efendi Hazretleri’nin üzerinde, adeta senelerce çalışıp çabalayıp yetiştirdiği evlatlarının semeresini devşiren bir babanın mutluluk ve hüznü vardı.

Efendi Hazretlerimizin merasim yerini terk etmesinin ardından sükünet ve vakar ile dağılan sevenleri, arzularına kavuşmanın verdiği huzurla evlerine döndüler.

SÖZÜN ÖZÜ; O GÜN SİLİVRİYE GÜNEŞ İKİ DEFA DOĞUP İKİ DEFA BATMIŞ İDİ. RABBİM DAHA NİCE BERABERLİKLER NASİP ETSİN. DÜNYADA AHİRETTE  DOSTLARINDAN AYIRMASIN.(AMİN)

YORUMLAR

WORDPRESS: 0