HomeHaberler

İslam alimlerinden Mehmet Emin Er Hoca Efendi vefat etti

İslam alimlerinden Mehmet Emin Er Hoca Efendi vefat etti   Cenaze namazını Mehmet Emin Er'in öğrencisi de olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet

HASRET SONA ERDİ
MEHMET TALU HOCA EFENDİ
ŞEHİDİMİZ ERSAN KARDEŞİMİZ GİBİ BÜTÜN ŞÜHEDAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ – 25.05.2016

mehmet_emin_er_hoca_vefat_etti_h36498

İslam alimlerinden Mehmet Emin Er Hoca Efendi vefat etti

 

Cenaze namazını Mehmet Emin Er’in öğrencisi de olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Görmez, namazın ardından “ilimle yükselmiş, yücelmiş 100 yıllık ulu bir ilim çınarının” hayatını kaybettiğini belirterek, “Bugün dünyamız büyük bir insanı, büyük bir alimi, zahidi, büyük salih bir insanı kaybetti. Bugün İslam alemi ulu bir ilim çınarını, yüzlerce talebe yetiştirmiş, eser vermiş çok saygıdeğer hocaefendisini kaybetmiştir. Aslında onun kazandığını, bizim kaybettiğimizi biliyoruz” dedi..

Mehmet Emin Er’in hem baba dostu hem de 11 yaşından itibaren hocası olduğunu anlatan Görmez, cemaatten Er için helallik istedikten sonra, “Cenab-ı Hakk, bu milleti, bütün alemi ve İslamı, alimsiz kılmasın, evlatlarımızdan nice salih ve alim insanlar lütfetsin” diye dua etti.

Namazın ardından Mehmet Emin Er, tekbirlerle cenaze arabasına taşındı. Mehmet Emin Er, ikindi namazının ardından Gaziantep Mehmet Nuri Paşa Camisi haziresine defnedilecek.

Er’in cenaze namazına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı eski ve yeni milletvekilleri de katıldı.

İslam’a adanmış bir ömür

Mehmet Emin Er, Diyarbakır’ın Külüyan Köyü’nde doğdu. Gaziantep, Adana, İstanbul ve Bursa’da dönemin İslam alimlerinden dersler alan Er, tahsil için Suriye’ye de gitti.

İslami eğitimde takip edilen usül gereği Sarf ilmiyle öğrenimine başlayan Er, nahv, mantık, vad, isti’are, edebü’l-bahs ve’l-münazara, beyan, mea’ni, bedi, usülu’d-din, usulu’l-fıkıh ve kelam ilimleri tahsil etti.

İlim tahsilinden sonra hayatı boyunca ders verme, imamlık, vaizlik, tebliğ ve İslam’a davet gibi hizmetlerle meşgul oldu.

YORUMLAR

WORDPRESS: 0